Čarobna smrečica v hodniku B

11.01.2024

V mesecu decembru je bilo v hodniku B bogato in veselo. Okrasili smo hodnik in igralnice. Otroci so uživali ob praznovanju in obiskih dobrih mož. Odrasli smo jih seznanjali s tem, da niso pomembna samo darila, ki jih prejmemo, ampak je potrebno tudi kaj podariti.

Za starejše v DSO smo izdelali različna darila, za Božička in Miklavža smo napisali pisma. Okrasili smo smrečico v parku in naredili voščila za starše. Z glasbenimi in plesnimi točkami smo razveselili upokojenke in jim polepšali dopoldne.  

Nismo pa pozabili tudi na zabavo. Imeli  smo čajanko, kjer so otroci sami pripravili čaj. Izdelali smo čokoladne kroglice, priredili Pižama Party in pripravili medsebojno obdarovanje.

Strokovne delavke smo po prebranih zgodbah Želim si postati božično drevo in Neke božične noči otroke spodbujale, da tudi mi okrasimo drevo na prostem. Ob njem so se skozi praznike odvijale različne dejavnosti, ki so otroke spodbujale k pozitivnemu odnosu do bivanja v naravi in varovanju le-te.

V parku  smo se  se zabavali s čarovnikom. V knjižnici smo si ogledali predstavo Zajčkova hišica, v Kulturnem domu pa Žabec pozimi. Tako so otroci skozi različne praznične vsebine spoznavali pomen praznovanja. Likovne, plesne in dramske dejavnosti pa so otroke spodbujale k ohranjanju radovednosti in domišljiji.

Bojana Prpar, vzgojiteljica

Dostopnost