Naš mini vrtiček

9.05.2023

V letošnjem letu otroci iz skupine Mavrične ribice sodelujemo pri Eko projektu v različnih tematskih sklopih. Eden od sklopov je tudi Eko vrt.

Z otroki smo se odločili, da bo naš eko vrtiček domoval v mini visoki gredi na izhodu vrtca. Najprej smo v visoko gredo natrosili zemljo in jo z grabljicami uredili. Potem smo jo dobro zalili in se dogovorili katere rastline bomo posadili. Odločili smo se, da posejemo špinačo in korenček in nekatera zelišča. Odšli smo v prodajalno Tika, kjer so nam prijazne vrtnarke svetovale katera zelišča so za našo oskrbo najbolj primerne. Tako smo poleg zelenjave posadili še drobnjak, rožmarin in žajbelj.

Vse rastline pridno zalivamo, da nam lepo rastejo. Okušali smo že z drobnjak v juhi in mlado špinačo v solati. Mlade liste žajblja smo odtisnili v fimo maso in iz nje naredili obeske za verižice.

Z veseljem skrbimo za naš mali vrtiček, saj se ob tem urimo v opazovanju, odgovornem ravnanju, spoznavamo rast rastlin od semena do rastline in spoznavamo naravo v vsej njeni raznolikosti.

Jožica Bevec, vzgojiteljica

Dostopnost