Obisk Gasilske postaje Šentlovrenc

27.10.2023

V petek, 20. 10. 2023 smo ob mesecu požarne varnosti z otroki obiskali Gasilsko postajo Šentlovrenc. Gasilci so nas z veseljem sprejeli in se še posebej potrudili, da bi nam predstavili njihovo delo, opremo in gasilni dom Šentlovrenc.

Da bi samo dogajanje otroci bolje doživeli in bi bolj pozorno prisluhnili, so jih razdelili v tri skupine. Najprej smo si ogledali njihova vozila, vso opremo, ki jo imajo v vozilih ter njihove uniforme. Gasilec Anže Razdrh se je še posebej potrudil, da bi otrokom približal poklic gasilca in jim povedal, kako je njihovo delo pomembno, čudovito in hkrati tudi zelo naporno.

Ogledali smo si tudi kamišibaj gledališče ter pravljico Pozabljena juha, ki jo je otrokom zaigrala predsednica gasilskega društva, ga. Andreja Zupančič.

Vsako leto se gasilci še posebej potrudijo in povabijo tudi zunanje sodelavce. Letos so povabili gospodično iz enote K9, ki je prišla z reševalnimi psi, s katerimi iščejo pogrešane osebe. Otroci so si ogledali nekaj veščin reševanja in imeli možnost božanja psov.

Hvala gasilcem Gasilske postaje Šentlovrenc za čudovito in doživeto predstavitev.

Vzgojiteljica: Helena Krnc

Dostopnost