OBISK GOZDA

10.10.2023

Otroci iz oddelkov »BARVICE« in »DINOZAVRI« smo se lepega sončnega dopoldneva odpravili v gozd. Pot nas je vodila mimo Temenice do Kukenberga. S seboj smo vzeli pester nabor materiala za ustvarjanje.

Otroci so se razživeli, upoštevali dana navodila in ustvarjali. V prazne vreče so naložili listje in kaj kmalu je postal končni izdelek-SOVICA. Vsak otrok je izdelal svojo sovo in jo skrbno ter varno prinesel do  vrtca.

Za starše smo v garderobi naredili  prvo razstavo, katero smo poimenovali  RAZSTAVA IZ RECIKLIRANEGA MATERIALA. Dopoldne je minilo ustvarjalno predvsem pa sproščeno in kreativno. Otroci so imeli tudi možnost proste igre v gozdu.

Otroci gozd zelo radi obiščejo, saj imajo tam varen prostor in veliko možnosti lastnega raziskovanja in proste igre. Gozd ni samo gozd, vendar je tudi prostor, ki otrokom nudi veliko možnosti za igro. Na koncu smo ugotovili, da otroci, ki preživijo veliko časa v gozdu oziroma v naravi na splošno, so bolj samozavestni in imajo bolje razvito samozaupanje.

Zapisala: Barbara Škarja, vzgojiteljica

Dostopnost