OSTRŽKOV PRAVLJIČNI SVET-  »Z OVČKO, KI JE PRIŠLA NA VEČERJO«

26.01.2024

V tednu od 15. 1. do 19. 1. 2024, je oddelke v naši enoti ponovno povezala obogatitvena naloga enote pod imenom »Ostržkov pravljični svet«. Tokrat je bila rdeča nit dogajanja slikanica – Ovčka, ki je prišla na večerjo.

Ob prezentaciji preko projektorja smo si prvi dan ogledali posnetek uvodnega nagovora ročne lutke Ostržka in vsebine zgodbe. Vsaka skupina je v nadaljevanju izdelala skupni likovni izdelek prepoznavnega  literarnega lika/predmeta iz zgodbe.

Drugi dan smo izvedli gibalno-senzorno vadbeno uro po postajah. Gibali smo ob vsebinski spodbudi ovčke in volka.

Tretji dan smo zunaj na terasi pred vrtcem izvedli skupno glasbeno-didaktično igro »Ovčke, volk prihaja.« Otroci so prehajali skozi  začetno zadržanost in nesigurnost do ugodja in veselja v igri, katero je popestril lik volka.

V četrtek smo si ogledali gledališko igro z ročnimi lutkami »Ovčka, ki je prišla na večerjo.« Ob dobrem predhodnem poznavanju zgodbe so lutkovno igro vsi otroci zelo dobro spremljali in jo doživeli.

V petek smo si ponovno ogledali vsebino zgodbe preko projektorja. V živo smo  spoznali ročno lutko Ostržka, ki je smiselno zaokrožil tedensko dogajanje.

Čisto za konec smo se zabavali ob  igri »striženja ovce« z brivsko peno in lopatkami.

Maja Mandelj, vzgojiteljica

Dostopnost