PRAVLJIČNA DŽUNGLA V ENOTI OSTRŽEK

29.03.2024

Od 18. 3. do 22. 3. smo v enoti Ostržek imeli prav poseben teden. Posvetili smo ga zgodbi Julije Donaldson, Mamica, kje si?

Prvi dan smo se odpravili v senzorično sobo. Ob posebnih svetlobnih efektih in zvokih džungle smo otroke seznanili z novo zgodbo. Ker je bilo okolje drugačno, so otroci še z večjim veseljem prisluhnili novi zgodbi.

V torek je bil čas za ustvarjanje. Papirnate krožnike smo preobrazili v like iz zgodbe. Vsak otrok si je izbral žival, ki jo je izdelal. Vse te pisane živali smo razstavili na igrišče našega vrtca. Sceno za predstavo, ki je bila v sredo, so otroci iz skupine Škratki pripravili sami. Z različnimi likovnimi tehnikami, materiali in prečudovito sceno je bila dramatizacija zgodbe še toliko bolj zanimiva.

Otroci so zelo aktivno sodelovali v kotičkih. Za njih smo pripravili lutkovno gledališče s kuhalnicami, pod majhnimi kamenčki in tekočim milom so odkrivali zakrite živali, v žagovini pa so iskali izgubljene živali. Lahko so tudi sestavljali sestavljanko ali iskali pare majhnih in velikih živali iz zgodbe. Boljšega zaključka, kot je bila naša džungla zabava sploh ne bi mogli pripraviti. S skupnimi močmi smo se ogreli, potem pa zaplesali v ritmih džungle.

Ta teden je bil res nekaj posebnega. Še vedno se po hodnikih vrtca sliši… »Slon ni od opice mami, pa pajek tudi ne«… Otroci so res zeloooooo uživali in se imeli lepo. Še kdaj se bomo vrnili na potovanje po džungli.

Teja Jurečič, vzgojiteljica

Dostopnost